Tuesday, July 26, 2011

bukan nk bangge or riak or takbur...

sorry sgt2 pd sesiape yg terase aku ni berlagak atau riak atau ape je yg u all rase pd diri aku ni... aku dulu adalah org biase2 je... nk kate org susah, x susah sgt la... tp, boleh la... sbb dulu aku punye gaji setakat tompang lalu je... dah tau nk tolak itu, tolak ini... mmg cukup2 mkn... x de extra lgsng nk beli barang kesukaan aku, anak2 dan husband... kami hidup dalam serba sederhana... kalau nk cerite mmg leh nangis la we... betape susah, perit, pahit sume ade... adik beradik mase tu pn x memahami situasi kami... hanye kami sekeluarge yg tahu, berape saving yg kami ade, brp hutang yg kami ade...


alhamdulillah, walaupn susah, kami tetap harungi bersama2... paling kesian anak aku yg sulung la... nk bersalinkan die pn jd isu kt kg tu hah... x nk cerite lah ye... yg lepas biarkan berlalu... skrg Alhamdulillah... syukur yg x terhingge, terime kasih Allah... Allah memang sayangkan kite... setiap dugaan yg diberikan menunjukkan Allah sayang pada kite... sehebat mane dugaan yg diberikan, tidak akan melampaui batas kemampuan kite... sume dugaan pasti kite akan dapat harunginye dengan tabah dan yg paling penting, kite tidak lupa padanya yg 1... 


sekarang aku telah menemui 1 cara untuk aku bersara lebih awal..  insyaAllah... aku suke! suke! suke!... yg penting aku suke! ok! huhuhuhu.... tetibe emosi lak... okla..okla..okla... malas nk cerite panjang... sbnarnye aku nk cakap, bonus aku bulan ni..... jeng jeng jeng...




ringgit malaysia 3 ribu 6 ratus 6 puluh 7 hengget.... = RM3,667.14 hahhahahha.... best x?? cantek kan nombor tu?? sblm ni aku dapat cek bernilai RM2,030.46.. harap lepas ni akan meningkat dan meingkat dan semakin meningkat.. amin... macam yg mule2 aku cakap, bukan nk bangge diri atau bongkak, tp aku jakun sbb x peranah dapat cek sebanyak ini sebelum ni... Alhamdulillah syukur... rezeki aku... tp, kalau u all nk dapat macam aku, mmg boleh sgt2... niat dihati aku, nak sgt tolong orang yg biase2 macam aku ni hah... opkos je boleh... yg penting ade usaha untuk berjaya... semangat mesti ade dan sentiase positif... bukan x bersyukur dgn ape yg ade sblm ni... tp, kalau dah ade jalan untuk tingkatkan diri kepada yg lebih baik, kenape nk menolak?? kan?kan?kan?  so, dimana ada kemahuan, disitu ada jalan... duit bukan segala2nye... tp, hampir segala2nye memerlukan duit... be positif ok... see u.. daaa~~

1 comment:

Lavender Mummy said...

Mcm mana nk dpt duit mcm tu?

lovingummah2014@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...